Selected Bulgarian hotels
Хотели в Боровец, планински курорт, ски на Боровец

Боровец

Боровец, първият и най-известен български планински курорт, е разположен на северния склон на Рила планина на 1300 м. надморска височина. Курортът се наслаждава на идеално местоположение точно в подножието на връх Мусала (2925 м.), най-високият връх на Балканите. Само на 72 км от София и 126 км от Пловдив, Боровец е лесно достъпен от всички части на България.

Смайващ снежен пейзаж, слънце и разбира се голямо разнообразие от ски писти – 24 писти с обща дължина 58 км. Ски пистите предлагат различна степен на трудност и интензитет на трафика и са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали и опитни скиори.

Ски пистите са групирани в 3 района: Ситняково – Мартинови Бараки, Маркуджик и Ястребец. Боровец два пъти е бил домакин на състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини. След края на деня, курортът продължава да бъде все така оживен и изпълнен с шумен живот благодарение на условията за ски през нощта и многобройните уютни кръчми и барове. Боровец е предизивикателно и любимо място за сноубордисти, на които курортът предлага терени с различни нива на трудност. Пригответе за силни усещания през зимата и незабравима ваканция в хотел в Рила. Курортът също така е подготвил множество уникални приключения, които ще очароват всички гости и ще ги накарат да изпитат горещо вълнение, въпреки ниските температури навън.
 

Хотели в Боровец, планински курорт, ски на Боровец
© 2011 Prestige Travel & Tourism - Selected Bulgarian hotels Уеб дизайн Informano