Selected Bulgarian hotels

Слънчев бряг

Хотели в Слънчев бряг
Слънчев бряг хотели

Слънчев бряг

Курортът Слънчев бряг е разположен на 30 км североизточно от град Бургас и на 90 км южно от град Варна, в южната част на Българската черноморска Ривиера.Разположен е на красив залив с формата на конска подкова, обърнат на изток. Северната част на курорта достига възвишенията на ниска планинска верига от Балкана. Това създава чудесна комбинация от морски и планински курорт. На юг курортът граничи с древния, разположен на полуостров град Несебър – архитектурен и исторически паметник на българското и световно културно наследство.

Курортът предлага плаж с дължина над 9 км и ширина от 40 до 150 м, покрит със златист фин пясък и естествено оформени дюни, сред които виреят 16 вида редки растения, предлага още бистра вода и равно морско дъно; спокойно море без приливи; красив парк, чист въздух, повлиян от планините, морски бриз, който прави дните по-приятни, а вечерите по-хладни, и 1700 часа слънце от май до октомври. Температурата на въздуха през лятото е 30°С, а тази на водата - около 25°С. Морският шелф е абсолютно безопасен за плуване.
Привлекателните хотели, заведенията за хранене и пиене са разположени или край брега, или сред изобилната зеленина. За ваше удоволствие е налице богато стилово разнообразие от ресторанти, таверни и щандове за бързо хранене. Нощният живот е оживен и пищен, изпълнен с музика, танцови клубове, диско клубове със световноизвестни дисководещи и ресторанти, предлагащи екзотични представления.

Курортът предлага разнообразни развлечения като боулинг, тенис, миниголф, стрелба с лък, мотоциклети, сърф, джетове, водни ски, парашути, делтапланери, хвърчила, плаване с яхти и т.н.

За децата се организират различни игри и конкурси. Комплексът разполага с модерен аквапарк, в който да прекарате незабравими моменти. Посетителите се радват на екологичен вътрешен транспорт – минивлакове, велорикши и велосипеди.

Слънчев бряг хотели
© 2011 Prestige Travel & Tourism - Selected Bulgarian hotels Уеб дизайн Informano