Selected Bulgarian hotels
София хотели

София

София е столицата и най-големият град в България и петнадесетият по големина град в Eвропейския Съюз с население от 1.2 милиона души. Разположен е в Западна България, в подножието на Витоша планина и приблизително в центъра на Балканския полуостров.
София е икономическото сърце на България и място, където се намират повечето големи български и международни компании, действащи в страната както и Българската Народна Банка и Българската Фондова Борса.

С нейната развиваща се инфраструктура и стратегическо местоположение, София е важен център за международния железопътен и автомобилен транспорт. Три от десетте транс-европейски коридори преминават през града.  

София е една от най-посещаваните туристически дестинации в България успоредно с крайбрежните и планински курорти. Сред нейните забележителности са катедралата Александър Невски, един от символите на България, построена в края на 19 век. Градът също така е известен и с Боянската църква, обект от световното наследство на ЮНЕСКО.  

София притежава също най-големите музейни колекции, които привличат както туристи, така и студенти с цел практическо обучение. Двата природо-научни музея – Природо-историческият музей и музеят “Земята и Хората” показват разнообразие от минерали, животински видове (както живи, така и препарирани) и редки материали. Етнографският музей и Националният военно-историчеки музей са други интересни места, които притежават големи колекции съответно от български национални носии и разнообразие от въоръжение.

Бул. Витоша, наричан също така Витошка разполага с многобройни модни бутици и магазини за луксозни стоки. Географското местоположение, в подножието на Витоша планина, представляваща място за разходка през уикендите допълнително допринася за специфичната атмосфера на града.
 

София хотели
© 2011 Prestige Travel & Tourism - Selected Bulgarian hotels Уеб дизайн Informano